Coöperatieve zonnepanelen in Lede


In het najaar van 2020 en begin van 2021 plaatste Denderstroom Energiecoöperatie in totaal 1000 zonnepanelen op gemeentelijke gebouwen in Lede, en de burgers kunnen mee investeren !

Bekijk hier het lanceringsfilmpje.

Wie is Denderstroom ?

Denderstroom is een burgercoöperatieve die in de denderstreek investeert in hernieuwbare energie. De coöperatie wordt geleid door vrijwilligers en vertegenwoordigt intussen 300 coöperanten die samen reeds 36 installaties zonnepanelen financierden.

Wat houden de projecten in Lede in?

Denderstroom organiseert en financiert 7 installaties zonnepalen: meer dan 500 zonnepanelen op WZC Markizaat, meer dan 100 op sportcomplex Ommegang en kleinere installaties op ontmoetingscentra Wanzele en Oordegem, op Gemeenschapscentrum De Volkskring, Bibliotheek de Bron en de kinderopvang in Wanzele. De gemeente en het OCMW stellen de daken ter beschikking en kopen gedurende 20 jaar de geproduceerde elektriciteit.

Hoe kunnen burgers participeren ?

Op deze webpagina kunnen burgers alle informatie vinden over coöperant worden bij Denderstroom.
Aandelen kosten 250 € en het verwachte rendement bedraagt 3% per jaar. Er is een maximum aantal aandelen per persoon, en elke persoon heeft één stem op de algemene vergadering, ongeacht het aantal aandelen.

investeer mee !