Nieuws

4 days ago

Denderstroom cvba

Denderstroom is fier te mogen aankondigen dat heel binnenkort weer 4 extra installaties zullen worden geplaatst. met name op de Geraardsbergse lagere scholen van Viane, Overboelare, Moerbeke en Idegem. (hieronder een beeld van een reeds door ons geplaatste installatie op een school in 'Giesbergen') Dat betekent ook meteen dat ons duizendste paneel zal worden geplaatst. Als het weer mee zit zal de plaatsing in de Kerstvakantie gebeuren. Denderstroom maakt dus écht een verschil !
En dat is niet alles. 2 weken geleden kregen we ook het nieuws dat de opdracht van het Vlaams Energie Bedrijf (VEB) binnenhaalden om zonnepanelen te plaatsen op overheidsgebouwen in onze provincie. We werken daarvoor samen met de bevriende coöperaties Energent en Stroomvloed. Wij nemen uiteraard de Denderstreek en een deel van het Waasland voor onze rekening. Deze opdracht moet ook resulteren in een pak nieuwe installaties.
... See MoreSee Less

View on Facebook

2 months ago

Denderstroom cvba

Volg maandagavond 7/10 om 19.30 via streaming op onze Facebook-pagina het event 'De wind waait voor iedereen', live uitgezonden vanop de Rainbow Warrior!

Meer info op bit.ly/2nOvjUu

De Vlaamse en Europese federaties van burgercoöperaties voor hernieuwbare energie vragen aandacht voor de volwaardige rol van de burger in de energietransitie.

Rescoopvlaanderen REScoop.eu BeauVent cvba Bronsgroen Campina Energie cvba CoopStroom cvba Denderstroom cvba Ecoob cvba EnerGent.be Pajopower Vzw Stroomvloed Vlaskracht Volterra - Meetjeslands Energieproject, Zonnewind - Burgerinitiatief Duurzame energie Zandhoven, ZuidtrAnt, Megawattpuur HagelandStroomt Klimaan
... See MoreSee Less

View on Facebook

3 months ago

Denderstroom cvba

Gisteren werd installatie 13, 14 en 15 van Denderstroom in gebruik genomen, met name op de lagere scholen Sint-Catharinacollege Moerbeke, De Springplank (Onkerzele) en ‘t Zarlarhartje (Zarlardinge). Elke installatie telt 32 panelen, goed voor 10,24 kWp,
Deze 3 realisaties maken deel uit van een door Denderstroom bedacht concept 'zon, licht en warmte voor de school' waarbij de besparing die de school realiseert wordt geïnvesteerd in energiebesparende maatregelen als LED-verlichting, isolatie of vernieuwing van de stookketel. Het project werd erkend als stroomversnellersproject wat de stad en de scholen een Vlaamse subsidie van 33.000 € opleverde. Zo wordt Denderstroom een hefboom naar nog meer duurzame energie.
Er zitten nog projecten in de pijplijn. Zo ziet het er naar uit dat Denderstroom voor het einde van het jaar zijn 20ste installatie in gebruik zal nemen...
... See MoreSee Less

View on Facebook

3 months ago

Denderstroom cvba

Coöperatieve Denderstroom investeert het geld van burgers in zonne-installaties op daken van organisaties en bedrijven. We verkopen de stroom aan de eigenaar van het dak.

Ken jij een woonzorgcentrum, supermarkt, fabriek of ander gebouw waar we mee aan de slag kunnen?
Tag ze onder deze post of contacteer ons !

wil je zelf mee investeren ?
Koop een aandeel voor 250 € op www.denderstroom.be

Help je mee onze boodschap verspreiden ? Deel dit bericht !
... See MoreSee Less

View on Facebook

6 months ago

Denderstroom cvba

Vandaag werd een nieuwe Denderstroom-PV-installatie geplaatst, met name op het Erasmus appartementsgebouw in Dendermonde. Het betreft 2 x 11 kWp. Over een paar dagen wordt ze AREI-gekeurd en zal ze zonnestroom leveren aan de gemeenschappelijke delen van het gebouw.
Met deze 12de installatie coveren we nu letterlijk de Denderstreek van Dendermonde tot Geraardsbergen !
... See MoreSee Less

View on Facebook

7 months ago

Denderstroom cvba

Vandaag werd weer een nieuwe installatie van Denderstroom geplaatst en wel op de parochiezaal van Ophasselt. 20 panelen, goed voor 6,4 kWp, liggen te blinken op het dak, wachtend op de doorbraak van de zomer. Het is onze 11de installatie en we hebben er nog heel wat in de pijplijn... ... See MoreSee Less

View on Facebook

7 months ago

Denderstroom cvba

Gisteren hadden we onze Algemene Vergadering in WZC St Jozef, waar we net onze nieuwste installatie in gebruik namen. Aan een vijftigtal aanwezigen gaven we de stand van zaken mbt projecten en financiën. Ons probleem is dat we te weinig projecten hebben of dat deze soms te lang aanslepen.
En zie : vandaag kregen we formele bevestiging dat ons voorstel om op de Erasmus appartementsblokken te Dendermonde 2 x 11 kWp te plaatsen, werd geaccepteerd. Sterker nog, de bouw mag snel starten. Verwacht mag worden dat tegen 1 juli ook deze installaties zonnestroom zullen opwekken ! Bedankt aan vrijwilliger Luc Van Lierde, die dit project opvolgde !
... See MoreSee Less

View on Facebook