Nieuws

Beste Denderstromers,

Maakt u zich ook zorgen over de Belgische kerncentrales :
• Tihange 1, Doel 1 en Doel 2 zijn ouder dan 40 jaar
• Doel 3 en Tihange 2 hebben duizenden scheurtjes in het reactorvat
• Doel 1 & 2 hebben sinds november geen veiligheidsvergunning meer, maar draaien toch ongestoord verder
• Sinds 2006 lekt er dagelijks een tweetal liter radioactief water uit het reactorvat van Tihange Een verklaring werd nog niet gevonden
• Meer dan 40 jaar na de start van de nucleaire reactoren is er nog steeds geen oplossing voor het radioactief afval

Dan roepen we u op om op zondag 25 juni 2017 deel te nemen aan de ‘kettingreactie tegen Tihange’ (of voor de sluiting van de scheurtjesreactoren). Zero Emission Solutions zorgt voor busvervoer. Immers, de voorbije winters is gebleken dat we minstens 2 kerncentrales op overschot hebben, dus de bevoorradingszekerheid komt niet in het gedrang door er enkele te sluiten. En vooral, het behoud van de kerncentrales staat hernieuwbare energie in de weg : op zonnige of winderige dagen hebben we grote stroomoverschotten.

Praktische afspraken :
o Deelnemer betaalt bij opstap 10 € voor bus, kinderen tot 12 jr gratis
o Reserveren is nodig (via mail aan info@zeroemissionsolutions.com ), ‘no show’ fee (voor wie niet komt opdagen) is 20 €

Timing :
• 11u45 : opstap Dendermonde
• 12u00 : opstap Aalst
• 13u45 : aankomst Luik
• 14u00 : verbinden ketting
• 15u00 : ontbinding ketting
• 15u30 : vertrek Luik
• 17u00 : aankomst Aalst
• 17u15 : aankomst Dendermonde
... See MoreSee Less

View on Facebook

Vandaag was onze tot op heden meest productieve dag. De installatie bij De Loods produceerde 72,62 kWh ! Onze aandeelhouders mogen gerust zijn : hun investering levert op ! Intussen wachten we met spanning op goedkeuring van onze projectvoorstellen bij de St Paulus kerk (Aalst), Soieries Elite Textielfabriek (Brakel), CAW Aalst, Woonzorgcentrum Maretak (Aalst) en Archeologische dienst Solva (Erembodegem) ... See MoreSee Less

View on Facebook

Een historisch moment : Denderstroom zamelde intussen meer dan 100.000 € kapitaal in. Die groei in middelen komt net goed van pas want een aantal projecten staan op het punt naar uitvoering te gaan. U hoort hier later meer over.
Het aantal aandeelhouders staat nu op 95.
... See MoreSee Less

View on Facebook

Vanavond tussen 17 en 17u15 hoort u op Radio Katanga, FM 105.1, een interview over Denderstroom. Men zegge het voort. ... See MoreSee Less

View on Facebook

Gisteren hadden we onze buitengewone algemene vergadering. Een 40-tal aandeelhouders daagden op. Penningmeester Joachim Rummens bracht verslag uit over de activiteiten, het aantal aandeelhouders, het aantal uitgeschreven aandelen, het ingezameld kapitaal, de gerealiseerde projecten en de op stapel staande installaties.
Bijzondere aandacht was er voor de Tax Shelter waarvoor aandeelhouders van Denderstroom in aanmerking komen : elk aangekocht aandeel geeft voor 45 % van de aandelenwaarde recht op vermindering van belasting. Een voorbeeld : stel dat u op jaarbasis 2.000 € belastingen betaalt en 1.000 € aan aandelen heeft gekocht, dan zal u slechts 1550 € belastingen dienen te betalen (2000 - 1000*0.45 = 1550). Dit omdat Denderstroom voldoet aan de criteria voor tax shelter voor startende ondernemingen, meer bepaald als microvennootschap. Interessant voordeel en bij deze zeker een argument om wat extra aandelen aan te schaffen !
... See MoreSee Less

View on Facebook

Vandaag werd onze tweede installatie gebouwd, op het Wereldhuis in de Nieuwbeekstraat in Aalst. Het is een kleine installatie omwille van het beperkt schaduwvrije dak en de zwakkere elektriciteitsaansluiting, maar toch weer een stapje vooruit in een wereld naar meer hernieuwbare energie.
Volgende week wordt onze 3de installatie gebouwd en er zitten nog een aantal grotere projecten in de pijplijn...
... See MoreSee Less

View on Facebook

De Groene Pluim gaat niet naar Denderstroom, maar naar de inclusieve jeugdvereniging 'Akabe' (=Anders kan best). Proficiat aan de verdiende winnaar : zeer mooi initiatief en doe zo verder ! ... See MoreSee Less

View on Facebook

Denderstroom zoekt dak !
De persbelangstelling heeft geresulteerd in een verdubbeling van onze aandeelhouders, waardoor we over extra kapitaal beschikken om nu snel meerdere installaties te plaatsen.
Denderstroom heeft een aantal projecten in de pijplijn en 2 installaties worden eerstdaags gebouwd, maar we kunnen nu al stellen dat we dringend op zoek zijn naar bijkomende daken waarop we zonnepanelen willen plaatsen. Denderstroom staat in voor de financiering, de plaatsing, het onderhoud en de administratie. De gebruiker van het gebouw krijgt de stroom aan lage prijs.
Ben jij actief betrokken bij een organisatie, instelling of bedrijf die eigenaar is van het gebouw dat het gebruikt en voldoet het dak er van aan volgende criteria, meldt het ons dan :
- dak(bedekking) in goede staat
- hoofdzakelijk zuidelijk georiënteerd
- 60 m² hellend dak of 100 m² plat dak
- een lokaal verbruik van minstens 10.000 kWh

Voorlopig bouwen we nog geen projecten bij particulieren. Het heeft dus geen zin om een privaat dak aan te bieden.
... See MoreSee Less

View on Facebook

Laatste kans om op ons te stemmen voor de "groene pluim" (kan nog tot 11/01) via www.groenaalst.be . Die "groene pluim" wordt 15/01 uitgereikt in het Wereldhuis, toevallig de plek waar ons volgend project één van de komende weken wordt gerealiseerd.
Denderstroom heeft deze week bewezen uw stem waard te zijn...
... See MoreSee Less

View on Facebook